Logo bredavandaag.nl
Martien Kuipers

‘Breda moet eerder investeren in fietsinfrastructuur’

  Politiek

BREDA - Breda moet een actieplan opzetten waarin verbeteringen aan de fietsinfractructuur sneller gerealiseerd moeten worden dan het nu geplande 2030. Dat heeft de gemeenteraad het college in een motie opgedragen.


Het college zou de financiële consequenties duidelijk moeten hebben voor de begroting van 2019. De gemeenteraad zou daarvoor voorstellen moeten ontvangen voor wijzigingen in het meerjariginvesteringsplan.

Het actieplan is volgens de indieners van de motie, GroenLinks, PvdA, Breda 97 en TROTS/Opa, nodig omdat het fietsgebruik achterblijft. De motie werd tijdens de behandeling van de maatregelen rond de zuidelijke rondweg. De partijen constateren dat de investeringen in de auto-infrastructuur daarmee meer prioriteit krijgen dan investeringen in de fietsinfrastructuur.

Maatregelen die naar voren gehaald zouden moeten worden zijn volgens de partijen snelfietsroutes, betere stallingen en het promoten van de fiets. Dit zou aansluiten bij de doelstellingen van de provincie Noord-Brabant om de fietsprovincie van Nederland te willen zijn, waarbij het aantal fietsverplaatsingen groeit naar 28 tot 30 procent.

Breda investeert de komende tijd zo’n drie miljoen euro in maatregelen die de doorstroming op de zuidelijke rondweg moeten verbeteren.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief