Logo bredavandaag.nl
De Zuidelijke Rondweg, vrijdag 12 januari 2018.
De Zuidelijke Rondweg, vrijdag 12 januari 2018. (Michael Janiec)

‘Smileys op zuidelijke rondweg tegen hardrijders’

  Politiek

BREDA - Breda moet onderzoeken welke snelheidsremmende maatregelen het zelf kan nemen op de zuidelijke rondweg. Dat heeft de raad in een motie unaniem opgedragen aan het college.


De maatregelen moeten nog dit jaar duidelijk zijn. Dat staat in de motie die werd ingebracht door SP, Breda 97 en PvdA. De drie indieners geven zelf al een voorzet. “Hierbij valt te denken aan ‘smiley borden’, overige bebording, optische versmallingen en/of 3D-tekeningen op het wegoppervlak.”

De raad stelt dat ook andere creatieve oplossingen onderzocht moeten worden en dat daarbij ook inbreng vanuit de stad moet worden opgehaald, bijvoorbeeld bij creatieve opleidingen en verkeersopleidingen.

De motie volgde op de discussie over de maatregelen die genomen gaan worden op de zuidelijke rondweg zodat de doorstroming verbetert. In de discussie die daaraan voorafging maakte verschillende omwonenden en fracties duidelijk dat snelheidsovertredingen aan de orde van de dag zijn. Een hogere snelheid dan de toegestane 50 kilometer per uur zorgt voor geluidsoverlast en toename van fijnstof, concludeerden de verschillende partijen.

In de discussie werd ook aangedrongen op meer snelheidscontroles. In de plannen staan daarom ook meerdere plaatsen getekend waar mobiele controles kunnen plaatsvinden. Probleem hierbij is, zo gaf de wethouder in de discussie aan, dat de gemeente permanente snelheidscontroles niet kan afdwingen. Dat maakt volgens de indieners van de motie andere maatregelen noodzakelijk.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief