Logo bredavandaag.nl
Amber Kuijs
paul de jong

Kandidaat-raadsleden weg bij Bredase Stadspartij

  Politiek

BREDA - Kandidaat-raadsleden Lars Hobma en Sander Diske van Dijk hebben zich teruggetrokken als kandidaat voor de Bredase Stadspartij van Paul de Jong. Dat melden de twee in een persverklaring.


De twee aspirant politici zeggen onder meer ontevreden te zijn over de manier waarop de communicatie verloopt tussen de lijsttrekker en de kandidaat-raadsleden. Bij de verkiezingen staan de twee nog wel op de lijst, omdat deze inmiddels definitief is. “Na 21 maart 2018 zullen wij ons opnieuw officieel distantiëren van de Bredase Stadspartij”, schrijven de twee.

De Jong ziet in de stap van de twee de hand van Cees van der Horst van de fractie BOB. Kandidaten van diens partij zouden met zijn toestemming mensen op de lijst van de Stadspartij tegen elkaar op zetten. Lars Hobma ontkent dat. “Daar is helemaal niks van waar. Ik heb hier met Cees nooit over gesproken.”

Van der Horst legt de bal bij De Jong. “Als hij aan zijn kandidaats-raadsleden een eerlijk verhaal had verteld, had hij nu niks hoeven uitleggen.”

In een mail aan burgemeester Depla verzoekt De Jong hem om ‘partijen op te roepen een integere campagnestrijd te voeren op  de inhoud en niet op personen of verdachtmakingen.’

De Jong zelf wil geen commentaar geven op de gang van zaken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief