gemeenteraadsverkiezingen

D66 wil grootste worden in Breda

  Politiek

BREDA - D66 wil bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij worden. Die ambitie spreekt lijsttrekker Tim van het Hof uit bij de presentatie van het verkiezingsprogramma deze woensdag.


“Dit ambitieniveau is nodig om in Breda de volgende stap te zetten”, aldus de partij, die de komende jaren vooral wil inzetten op onderwijs, zorg en klimaat.

Op onderwijsgebied uit die inzet zich voor D66 in het realiseren van een betere match tussen opleiding en arbeidsmarkt. Daarvoor wil D66 een convenant sluiten met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de gemeente. “Zodat iedereen in Breda. zijn of haar droombaan kan vinden.”

Op het gebied van zorg wil D66 inzetten op preventie. “Bijvoorbeeld door een gezond levensstijl te bevorderen beginnend vanaf de jeugd met goede voorlichting over voeding en beweging. Dat hebben we bijvoorbeeld al gedaan met de gezonde schoolkantine en door tientallen watertappunten te realiseren bij schoolpleinen en speelplekken. Daarnaast wil D66 rookvrije sportvoorzieningen te stimuleren.”

Qua duurzaamheid wil de partij de lijn doorzetten van de afgelopen jaren, waarin verschillende overheidsgebouwen werden voorzien van zonnepanelen. D66 wil nieuwbouw niet meer aansluiten op het aardgasnetwerk en ook in stedelijk gebied meer ruimte voor groen in plaats van stenen en ‘een masterplan mobiliteit’. “Dat alles moet bijdragen aan een duurzamer Breda met schone lucht, waar iedereen gezond kan leven.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief