Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Debat over Toekomst van de kunst en cultuur in Breda

  Politiek

BREDA -  Waar gaat en moet het heen met de kunst en cultuur in Breda? Dat is de centrale vraag tijdens het debat dat Club Solo en Witte Rook op 7 maart houden. Tijdens de avond gaan lijsttrekkers in debat met elkaar en in gesprek met mensen uit de sector.


Bredase beeldende kunstinitiatieven gaan in het debat ‘Toekomst van de kunst en cultuur in Breda’ het gesprek aan over de toekomst van de stad en de kunst en cultuur die daar deel van uit maakt. “Als beeldende kunstinitiatieven streven wij naar een sterkere verbinding tussen beleid en werkelijkheid. Wij wensen een directere communicatie tussen de gemeente Breda en de beeldende kunstinitiatieven om een transparante samenwerking te realiseren”, aldus de organisatoren.

“Ook maken wij ons sterk voor een stevigere lobby richting provincie Noord-Brabant en landelijke organisaties kunst en cultuur”, stelt de organisatie. Dit debat moet een ontmoeting mogelijk maken tussen het werkveld beeldende kunst, de beleidsmakers en de politiek ‘om op deze wijze inzicht te krijgen in elkaars motieven’.

Het debat wordt geleid door moderator Alex de Vries. De Vries is auteur, curator en consultant en op dit moment adviseur bij het Mondriaan Fonds, BNG Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten en voorzitter van de Adviescommissie Kunsten, provincie Noord Brabant.

Woensdag 7 maart 2018
inloop: 19.00 uur
debat: 20.00 – 22.00 uur
locatie: CLUB SOLO, Kloosterlaan 138
Aanmelden noodzakelijk via debat@clubsolo.nl.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief