Wijnand Nijs
gemeenteraadsverkiezingen

Bredase lijsttrekkers kruisen degens op zes onderwerpen in TV-debat

  Politiek

BREDA - De dertien lijsttrekkers van de partijen die in Breda meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen gaan met elkaar in debat. Zij doen dat tijdens het Breda Media Debat, waarvoor BredaVandaag, BredaNu en BN DeStem samenwerken.


De opnames voor het grote Breda Media Debat vinden zaterdag plaats, het debat wordt zondagavond om 20.00 uur uitgezonden. Het debat bestaat uit 6 korte debatten, waarbij tijdens elk debat gefocust wordt op een centraal thema en drie partijen het woord krijgen.  Een eventuele vierde of vijfde partij kan zich tegen het eind van het debat nog mengen in de discussie middels een wildcard. Onder meer de afvalproblematiek, wonen in de dorpen en de groei van de horeca in de binnenstad komen aan de orde.

Het debat wordt opgenomen in het restaurant van Zorgcentrum Elisabeth aan de Leuvenaarstraat 91 in Breda. De opnames starten om 14.30 uur. Publiek is tijdens deze opnames welkom, echter er is beperkte ruimte..

Het grote Breda Media Debat wordt op zondag 4 maart om 20.00 uur uitgezonden op BredaNu (Ziggo kanaal 40 of KPN kanaal 1308). Het debat wordt op 11 en 18 maart herhaald.