Michael Janiec
gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingen naderen: Lijsttrekkers in de debat over wonen, afval, horeca en meer

  Politiek

BREDA - In een tot TV-studio omgebouwd restaurant van Zorgcentrum Elisabeth aan de Leuvenaarstraat hebben zaterdagmiddag de dertien lijsttrekkers van de Bredase politieke partijen gedebatteerd tijdens het Breda Media Debat.  Dit debat, waarvoor BredaVandaag, BredaNu en BN DeStem samenwerken, is zondagavond om 20.00 uur te zien op BredaNu.


In zes korte debatten, waarbij tijdens elk debat gefocust werd op een centraal thema, kregen drie partijen het woord krijgen.  Een eventuele vierde of vijfde partij kon zich tegen het eind van het debat nog mengen in de discussie middels een wildcard. Onder meer de afvalproblematiek, wonen in de dorpen en de groei van de horeca in de binnenstad komen aan de orde. 

Dat leverde soms felle debatten op, waarbij lijstttrekkers elkaar de maat namen en het niet nalieten terug te blikken op de voorbije periode. De tegenstelling werden onder meer duidelijk in de debatten over bestuurlijke vernieuwing - geldverspilling aldus de VVD -  en het leveren van een verplichte tegenprestatie voor mensen in de bijstand. Beide debatten maakten duidelijk dat er in Breda wat te kiezen valt.  

Het grote Breda Media Debat wordt op zondag 4 maart om 20.00 uur uitgezonden op BredaNu (Ziggo kanaal 40 of KPN kanaal 1308). Het debat wordt op 11 en 18 maart herhaald. Op BredaVandaag zijn zondag en maandag de verschillende debatten eveneens terug te zien in woord, beeld en video.