Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Inrijverbod Zandbergweg tegen overlast laden en lossen

  Politiek

ZANDBERG - Breda gaat een inrijverbod voor de Zandbergweg instellen. Dat laat wethouder Boaz Adank weten in een raadsbrief. Wanneer de maatregel ingaat is nog niet duidelijk.                 


Adank voert met de maatregel een motie van de raad uit waarin werd verzocht om een maatwerkoplossing om de overlast met betrekking tot laden en lossen van vrachtwagens op Zandbergweg tegen te gaan. “Deze mogelijkheid is onderzocht en heeft geleid tot een ontwerp waarbij er een inrijverbod voor vrachtwagens kan worden ingesteld.”

Met dit verbod kan het vrachtverkeer niet meer de Zandbergweg vanaf de Ginnekenweg inrijden. Dat moet volgens de wethouder een positief effect hebben op het woon- en leefklimaat voor een groot deel van de wijk Zandberg West. Dat denkt ook Peter Elbertse, van lijst Elbertse/Groeneweg, die de motie indiende. "Voor de leefbaarheid in de wijk is dit een stap in de goede richting."               

Het verbod heeft volgens de gemeente geen negatieve gevolgen voor bestemmingsverkeer. “Afvalservice heeft standaard een ontheffingsvergunning en verhuisbedrijven of andere belanghebbenden kunnen een (tijdelijke) vergunning aanvragen”, schrijft de wethouder.

Breda gaat de maatregel middels een verkeersbesluit bekendmaken. Daarna volgt een bezwaarperiode van zes weken, waarna het verkeersbesluit definitief is en kan worden uitgevoerd.    FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief