Logo bredavandaag.nl
De Tweede Kamerverkiezingen in Breda, woensdag 15 maart 2017.
De Tweede Kamerverkiezingen in Breda, woensdag 15 maart 2017. (Amber Janssen)
gemeenteraadsverkiezingen

Help ik kan niet kiezen! Dit zijn de stemwijzers voor Breda

  Politiek

BREDA - Nog minder dan twee weken en dan mag iedereen in Breda die 18 of ouder is naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Breda valt heel wat te kiezen: liefst dertien partijen staan er op het stembiljet. Maar wie krijgt je stem?


Om de zwevende kiezer te helpen of om je standpunten te kunnen vergelijken met die van je partij van je voorkeur zijn er verschillende stemwijzers. Dit zijn de digitale stemhulpjes voor Breda.

1. Stemhulp
Alle politieke partijen die in de gemeente Breda meedoen hebben hun medewerking verleend aan de Stemhulp.  Door met een aanwijzer een keuze te maken bij verschillende stellingen kan aangegeven worden in welk mate je het eens bent met zo’n stelling. Per stelling is te lezen wat de motivering van de verschillende partijen is. Na afloop kun je zien welke partij het best aansluit bij jouw keuzes.

2. Kieswijzer BNDeStem
BN DeStem heeft de politieke partijen gevraagd om hun standpunten in twintig stellingen. Door zelf antwoord te geven, wordt duidelijk welke partij er net zo over denkt als jij.  Ook hier kun je met een klik duidelijk krijgen hoe de partijen erover denken.

3. NAC-Stemwijzer
Ludiek, maar met een zeer serieuze ondertoon. Fansite De Rat vroeg de dertien partijen om hun mening bij 11 stellingen over de Parel van het Zuiden. De fans deden dat omdat de club wel vaak terugkomt in het debat, maar nauwelijks in de verkiezingsprogramma’s. Door de stemwijzer in te vullen kun je zien welke partij het best aansluit bij jouw standpunten over NAC. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief