Logo bredavandaag.nl

‘Portier niet meer verplicht voor Hostel Nightflight’

  Politiek

BREDA - Hostel Nightflight hoeft geen portier meer aan de deur te hebben staan op vrijdag- en zaterdagavond. Dat is het gevolg van een uitspraak van de commissie bezwaarschriften. De bezwaarcommissie vindt een boete een beter dwangmiddel.


Het Hostel aan de Nijverheidssingel had bezwaar aangetekend tegen de maatregel. Volgens de stadsmarinier heeft de burgemeester zich bij de uitspraak neergelegd. De SP-fractie heeft hierover inmiddels vragen gesteld aan het college. Fractievoorzitter Bas Maes wil weten of dat klopt.

De beveiliger zou er op toe moeten zien dat het hostel zich houdt aan de afspraken met de buurt en de gemeente. Die afspraken houden onder meer in dat gasten van het hostel geen alcohol mogen nuttigen in het hostel en dat het hostel ervoor moet zorgen dat gasten niet voor de deur hangen.

Maes vraagt aan de burgemeester of hij over de verandering de raad niet had moeten informeren. Ook wil hij weten hoe de gemeente de volgens hem weer toenemende overlast voor omwonenden gaat aanpakken?

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief