Caspar Rutten

Campagnekoorts: De DAF van CDA-kandidaat Caspar Rutten

  Politiek

BREDA - Het is campagnetijd en dat ga je merken. Daarom tot aan de verkiezingen: campagnekoorts, met opvallende zaken uit de kokers van de lokale partijen die strijden om de stem van de kiezer. Vandaag: de zeldzame DAF van CDA-raadslid Caspar Rutten.


Rutten heeft met zijn DAF 33 sowieso al een zeldzame campagneauto. Maar wat de auto extra bijzonder maakt is de datum van de eerste tenaamstelling. Dat is namelijk 21 maart 1968, wat betekent dat de DAF op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen 50 jaar wordt.

Autoliefhebber Rutten heeft zelf zes jaar bij DAF gewerkt en was al langer op zoek naar een mooie DAF. “Ik vind het een heel leuke auto. Hij ziet er leuk uit, brengt herinneringen naar boven en het is belangrijk industrieel erfgoed. De variomatic, ook wel het pientere pookje, maakte automatisch auto rijden voor het eerst bereikbaar voor grote groepen mensen. Daarvoor kon je alleen een automaat krijgen in grote auto’s.”

Campagne voeren met de DAF is naast dat het volgens Rutten aantoont hoe belangrijk ondernemerschap en innovatie zijn natuurlijk ook ‘gewoon heel leuk en het brengt bij veel mensen goede herinneringen aan vroeger naar boven’.

Wie woensdag met de Daf naar de Stembus gereden wil worden, kan een berichtje sturen naar cajj.rutten@icloud.com.