Facebook
gemeenteraadsverkiezingen

Campagnekoorts: Nathan Rutjes, een hond en twee plannen

  Politiek

BREDA -Het is campagnetijd en dat ga je merken. Daarom tot aan de verkiezingen: campagnekoorts, met opvallende zaken uit de kokers van de lokale partijen die strijden om de stem van de kiezer. Vandaag: Nathan Rutjes, een hond en twee plannen.


Een verzamelde editie dit keer. Want in de aanloop naar de verkiezingen stroomt onze mailbox en WhatsApp haast over. Omdat we niet overal een stuk van kunnen maken - het andere nieuws gaat ook gewoon door - vatten we de koorts van de afgelopen uren even samen.

Te beginnen met een bericht van de nationale knuffeloptimist van Roda JC, Nathan Rutjes. Hij stelde voor RTL Late Night zijn elftal van inspirerende mensen samen en benoemde PvdA-wethouder Miriam Haagh tot zijn aanvoerder. En omdat hij gisteren toch in Breda was (om drie punten te stelen, maar dat terzijde), besloot hij een stemoproep te doen voor Haagh.

VVD-raadslid Eddie Förster heeft eveneens de steun van een harige vriend: zijn hond. De nummer drie van de liberalen staat er mee op zijn persoonlijke campagneposter. “En hij gaat vaak mee op campagne.” Bij deze: dat u het weet.

Het CDA lanceerde een acht punten tellend actieplan tegen eenzaamheid, dat voorziet een tenminste een keer per jaar een bezoek aan huis bij 75-plussers. “Om de zorgbehoefte in kaart te brengen. “Ook wil het CDA in iedere wijk een ‘huiskamer’ waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Nog een plan, dat wellicht ook kan bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid, al is dat niet het hoofddoel van het Masterplan Mobiliteit van D66. Want: “Alleen inzetten op de auto of de fiets heeft geen zin. Daarom is het tijd voor een totaalplan!”

Helpt ook dit u niet om te kiezen?
Check hier de Stemwijzers.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief