Jan Baanstra
gemeenteraadsverkiezingen

Waar kun je stemmen 21 maart? De stembureaus in Breda

  Politiek

BREDA - Om half acht woensdagmorgen gaan de meeste stembureaus in Breda open. Vervolgens kan er tot 21.00 uur gestemd worden op een van de dertien verkiesbare partijen. Breda heeft bij deze raadsverkiezingen meer dan 90 stembureaus. Waar je die kunt vinden, vind je op de onderstaande kaart.


Lees ook ons liveblog met updates van verkiezingsnieuws

“We hebben vooral gekeken naar de ‘blinde vlekken’ op de kaart van Breda, de afstand tussen stembureaus en de dichtheid van het aantal stemgerechtigden”, gaf burgemeester Paul Depla aan bij het begin van de zoektocht naar extra stembureaus. Bij de afgelopen verkiezingen telde Breda 81 bureaus. Voor de verkiezingen van 21 maart was het doel 90. Het vinden van een goede locatie voor een stembureau is niet altijd een gemakkelijke klus. “Gebruikers willen hun ruimte niet altijd direct afstaan. Dat is bijvoorbeeld in het Westeinde ook zo”, verklaart Depla tijdens een raadsvergadering.

Naast 90 vaste stembureaus, zijn er ook drie mobiele die een gedeelte van de dag op een vaste plaats staan. Op die manier moet het makkelijker worden om te stemmen. Ook deze staan (weliswaar op een vaste plek) op de kaart. En wie echt niet kan wachten tot 07.30 uur, die kan naar het stembureau op het station. Dat opent al om 05.15 uur.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief