De fractie van de VVD bijeen voor de eerste fractievergadering na de verkiezingszege in Breda.
De fractie van de VVD bijeen voor de eerste fractievergadering na de verkiezingszege in Breda. (Wijnand Nijs)

Taart en champagne bij de VVD: 'Ik kan maar één ding zeggen: Wow'

  Politiek

BREDA - De slaap nog nauwelijks uit de ogen, maar wel een glimlach van oor tot oor. De VVD in Breda is de grote winnaar van de verkiezingen. Van acht naar elf zetels gingen de liberalen. Fractievoorzitter en lijsttrekker Thierry Aartsen verwelkomde de nieuwe fractieleden tijdens de eerste fractievergadering. Met VVD-taart en champagne.


Even voor één uur druppelen de fractieleden binnen het de fractiekamer van het Stadhuis. Een kus, een hug en een high five. Met elf zetels zijn de gevatte opmerkingen niet van de lucht. "We zijn niet voor niets de Raad van Elf", grapt iemand. Ook Aartsen verwijst daarnaar als hij Ben van Oosterbosch tot Prins kroont met een heuse steek, als dank voor zijn inzet tijdens de digitale campagne.

Aartsen begint zijn overwinningsspeech kort. "Ik kan maar één ding zeggen: wow." Daarna is het tijd voor de fractievergadering. Eerste punt van aandacht: de te volgen tactiek op weg naar een nieuw college. De deur gaat weer dicht, de taart kan verdeeld. Een groot stuk is de komende vier jaar voor de VVD.

Meer over de verkiezingen lees je hier.