Logo bredavandaag.nl
De dertien lijsttrekkers van de Bredase politieke partijen gaan met elkaar het debat aan over zes onderwerpen tijdens het Breda Media Debat van BredaNu, BredaVandaag en BN DeStem bij Elisabeth.
De dertien lijsttrekkers van de Bredase politieke partijen gaan met elkaar het debat aan over zes onderwerpen tijdens het Breda Media Debat van BredaNu, BredaVandaag en BN DeStem bij Elisabeth. (Michael Janiec)
gemeenteraadsverkiezingen

VVD Breda draagt Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen voor als informateur

  Politiek

BREDA - De VVD Breda draagt Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen voor om als informateur de mogelijkheden te verkennen voor een nieuw college voor Breda. Wijbenga van Nieuwenhuizen is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Woonbron en was korpschef-hoofdcommissaris bij de politie Flevoland.


Thierry Aartsen, fractievoorzitter van de VVD Breda, is blij met Wijbenga van Nieuwenhuizen’s medewerking. "Bert is gepokt en gemazeld in de publieke sector en is een prettige en ijzersterke voorzitter. Wij zochten een informateur die met beide benen op de grond staat en met de poten in de klei staat. Ik ben erg blij dat hij zich in deze fase wil inzetten als informateur voor een nieuw stadsbestuur."


De benoeming van de informateur wordt vrijdag tijdens een overleg tussen alle fractievoorzitters en de Burgemeester bekrachtigd. Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen zal zo spoedig mogelijk het gesprek aan gaan met alle gekozen partijen in de Gemeenteraad van Breda. De voordracht van de informateur is door de VVD Breda besproken met alle partijen en kan op goedkeuring van alle partijen rekenen.
 

De VVD in Breda kwam woensdag als grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen uit de bus. De partij ging van acht naar elf zetels.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief