Afgelopen jaar was HBO-Intro bij Breepark.
Afgelopen jaar was HBO-Intro bij Breepark. Foto: Peter Visser

Coalitie: ‘Studentenburgemeester en terugkeer Hbo-intro in centrum’

Door: Wijnand Nijs Politiek gemeenteraadsverkiezingen 2018

BREDA - Breda zou een studentenburgemeester moeten krijgen die het studentenleven in de stad gaat aanjagen. Dat is een van de opvallende punten uit het coalitieakkoord ‘Lef en Liefde’ dat VVD, D66 en PvdA deze dinsdag presenteren.

Het initiatief voor zo’n studentenburgemeester zou vanuit de studentenraad moeten komen, aldus de coalitiepartners. In het akkoord valt ook te lezen dat er volgens het nieuwe college ruimte is voor een terugkeer van het Hbo-introfestival in de Bredase binnenstad.  

“De introductie van de studenten in Breda is belangrijk voor de kennismaking met de stad”, schrijven de coalitiepartners. “De binnenstad en haar rijke uitgaans leven horen hierbij. Wij dagen studenten en horeca uit om te kijken hoe ze dit onderdeel kunnen laten zijn van het introprogramma zoals de herintroductie van het Hbo-introfestival.”

Ook komt er een onderzoek naar hoe de stad studenten ook na het behalen van hun diploma in Breda kan houden. “We realiseren ons dat dit ook te maken heeft met het woningaanbod.”