Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Patrick van Lunteren (SP) keert niet terug in de raad

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - Wethouder Patrick van Lunteren (SP) neemt afscheid van de raad. Van Lunteren was de afgelopen vier jaar wethouder voor de SP, daarvoor was hij vier jaar lang fractievoorzitter van de SP-fractie. 

Na acht jaar in de Bredase politiek doet hij voor nu even een stap terug om zich ongebonden te kunnen oriënteren op zijn volgende zet, laat de SP weten. "Raadslid zijn is slechts een middel om het goede te doen", zegt Patrick van Lunteren zelf in de verklaring van de partij. "Weg uit de raad wil niet zeggen dat ik dan helemaal niets meer kan of wil. In tegendeel, ik zal nog op genoeg momenten en op genoeg plekken mijn steentje bijdragen aan de SP en aan een sociaal Breda."

De vrijgekomen plek in de raad wordt ingevuld door Inge Verdaasdonk, nu nog burgerraadslid. Zij was al met voorkeurstemmen gekozen maar had eerder uit loyaliteit aan de partij haar plek niet opgeëist. "Ik ben supergemotiveerd om het sociale gezicht van Breda overeind te houden tegen dit rechtse VVD-college", aldus Verdaasdonk. Maurice Spapens, al sinds 2006 actief voor de SP-fractie, keert terug in de raadbankjes als burgerraadslid. 

Het officiële afscheid van Patrick van Lunteren als zowel wethouder als raadslid vindt, evenals de installatie van Inge Verdaasdonk en Maurice Spapens, volgende week donderdag plaats. Van Lunteren is niet de enige oud-wethouder die niet terugkeert. Woensdag maakte CDA'er Bob Bergkamp bekend aan de slag te gaan als wethouder in Oldebroek.