Logo bredavandaag.nl
Pelle Depla, tweede van rechts, zit sinds dit weekend in het bestuur van de JS.
Pelle Depla, tweede van rechts, zit sinds dit weekend in het bestuur van de JS. (Foto: JS)

Pelle Depla in bestuur Jonge Socialisten: 'Wereld beetje socialer maken'

  Politiek

BREDA - Pelle Depla (19) is sinds afgelopen weekend lid van het bestuur van de Jonge Socialisten, de jongere afdeling van de PvdA. Depla volgt daarmee zijn vader Paul, burgemeester van Breda, in de politieke voetsporen.  


Of dit het begin is, van een lange politieke carrière, weet Depla junior nog niet. “Ik heb mijn carrièrepad eigenlijk nog niet uitgestippeld. Ik denk dat het belangrijk is dat de wereld een beetje socialer wordt en dat de mensen die het net even wat minder hebben, het net even wat beter krijgen. Ik denk dat, dat zowel binnen als buiten de raad kan.”

Depla zat in Breda korte tijd op het OLV toen hij met zijn vader mee verhuisde naar de stad vanuit Heerlen. “In Breda ben ik lid en actief geworden voor de JS en de PvdA”, gaf hij eerder dit jaar bij zijn kandidaatstelling aan. “Een paar jaar geleden ben ik lid geworden omdat ik boos was, boos op school omdat jongeren nergens serieus werden genomen en mee mochten praten en boos op de samenleving omdat het leek alsof we net niet even wat beter konden herverdelen zodat iedereen zijn of haar leven op een leuke en vrije manier kon invullen.”

Pelle Depla woont sinds afgelopen jaar weer in zijn geboortestad Nijmegen, waar hij politicologie en bestuurskunde volgt aan de Radboud Universiteit. In het bestuur van de Jonge Socialisten krijgt hij de portefeuille communicatie.

Met communicatie deed hij de afgelopen maanden al ervaring op in Breda en Nijmegen, waar hij verantwoordelijk was voor de online activiteiten van de partij. Na de gemeenteraadsverkiezingen is hij begonnen als communicatiemedewerker voor de Provinciale Statenfractie van Brabant. Daar bedenkt hij samen met de fractie en het bestuur de campagneplannen voor het komende jaar.

De benoeming in het bestuur van de Jonge Socialisten is voor een jaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief