Breda Gelijk toonde zich verbaasd over eetkraam op invalideparkeerplaatsen tijdens het Spanjaarsdgat Festival.
Breda Gelijk toonde zich verbaasd over eetkraam op invalideparkeerplaatsen tijdens het Spanjaarsdgat Festival. Foto: Ad Baelemans

‘Invalideparkeerplaatsen bij Spanjaardsgat Festival komend jaar wel bereikbaar’

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - De invalideparkeerplaatsen op de hoek van de Vismarktstraat en de Kraanstraat zijn komend jaar tijdens het Spanjaardsgat Festival wel gewoon te gebruiken. Dat stelt het college in antwoord op vragen van de SP.

Inge Verdaasdonk stelde de kwestie aan de orde nadat onder meer Marcel Brans van Breda Gelijk de kwestie aan de orde stelde. Brans verbaasde zich over de plaats van een frietkraam - precies op een aantal invalideparkeerplaatsen - terwijl Breda zich ook graag wil profileren als toegankelijke stad.

Het college schrijft dat ‘in overleg met de organisator gezocht (zal) worden naar een passende en veilige oplossing, waarbij de invalideparkeerplaatsen wel toegankelijk blijven.’ Daarnaast waren er volgens B&W geen aanwijzingen dat er onvoldoende capaciteit was aan invalideparkeerplaatsen. “Wel willen we kijken of we mensen voortaan beter kunnen helpen met het verwijzen naar de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden in dergelijke gevallen.”

De bestuurders geven aan dat de eigenaar van de frietkraam daar legaal stond. De parkeerplaatsen vielen binnen het evenemententerrein dat was aangewezen voor het Spanjaardsgat Festival.