Logo bredavandaag.nl
Foto: Mura Kuijpers

Petitie gereguleerd parkeren Baronielaan: 'We willen hier geen overlast'

  Politiek

BREDA - Bewoners van de Baronielaan zijn een petitie gestart om van de straat een gereguleerd parkeergebied te maken. Meerdere bewoners zijn bang voor parkeeroverlast in de Baronielaan aangezien dit de enige straat is waar parkeren in de toekomst nog gratis is. 


Momenteel ligt een deel van de Baronielaan open. De straat krijgt een nieuwe inrichting met minder parkeerplaatsen als gevolg. Vanuit het kruispunt met de Gouden Kalveren kunnen mensen die gaan winkelen, uitgaan of bijvoorbeeld werken aan de Wilhelminastraat straks uit vier straten dicht in de buurt kiezen om te parkeren. In slechts één van die vier straten is het parkeren gratis: de Baronielaan. 

Overlast
Er heerst verontwaardiging en alertheid voor de mogelijk parkeeroverlast. Een aantal buurtbewoners is daarom een petitie gestart. "Om dit probleem nu aan te pakken is het verstandig als de Baronielaan-Noord op een bewonersvriendelijke manier overgaat tot gereguleerd parkeren door onze straat aan te laten wijzen als gebied voor vergunningshouders", zo valt te lezen in de petitie. Volgens initiatiefnemer Ernst Havermans zou gereguleerd parkeren leiden voor minder overlast van auto- en parkeerverkeer en dat levert meer ruimte op voor bewoners en niet-gemotoriseerde weggebruikers. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief