Narcissen op Heksenwiel
Narcissen op Heksenwiel Foto: Theo Herrings
dossier Heksenwiel

SP: 'Zorgelijke ontwikkelingen rondom winkelcentrum Heksenwiel'

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - SP-raadslid Dirk Uijl heeft in een brief aan het college van B&W zijn zorgen geuit over de gang van zaken rondom winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden. Er zou volgens Uijl weinig aan de toenemende leegstand gedaan worden.

Nu volgens Uijl kaas- en notenboer Kastino aanstaande woensdag de deuren sluit verdwijnt daar één van de ondernemers van het eerste uur mee. "En dat is zorgelijk", aldus het raadslid. In de brief vraagt hij het college om uitleg aan de raad  over de plannen met en de toenemende leegstand van het winkelcentrum.

Acties
Uijl vraagt om verduidelijking, zeker nadat vastgoedondernemer DELA aangegeven heeft juist meer van dit soort zaken een centrale rol in de nieuwe invulling van Heksenwiel wil geven. "Niet meebewegen met deze, en andere (vers)ondernemers, gaat rechtstreeks in tegen die visie." De vragen die de SP aan het B&W stelt zijn: Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat niet alleen de gemeente, en dus de belastingbetaler, verantwoordelijkheid neemt voor het winkelcentrum, maar ook de kapitaalkrachtige, institutionele belegger DELA?"

Ook roept Uijl op om iets aan de "voortdurend onbuigzame houding" van DELA te doen. Hij wijst daarbij naar de motie die op 15 juli werd aangenomen, waarin de gemeente werk belooft te maken van de leegstaande winkelpanden in de Heksenwiel.