Logo bredavandaag.nl
Drukte bij de Galderse Meren.
Drukte bij de Galderse Meren. (Foto: Perry Roovers)

Bredaas kamerlid Van Nispen in actie tegen verdrinkingen

  Politiek

BREDA - Het Bredase SP-Tweede Kamerlid Michiel van Nispen heeft opnieuw kamervragen gesteld over de vele verdrinkingen deze zomer. Van Nispen komt in het najaar zelf met een plan over zwemvaardigheid in Nederland.


Wat Van Nispen betreft verlaat geen kind de basisschool zonder zwemdiploma en is eigenlijk het A-B-C nodig om zwemvaardig te zijn in open water. “Het schoolzwemmen moet terugkeren, al dan niet in een nieuwe vorm”, stelt hij op de site van de SP.

Dinsdag kwam nog een 24-jarige man uit Zundert om het leven bij de Galderse Meren. De man verdronk. De Bredanaar geeft aan zich zorgen te maken om de afnemende zwemvaardigheid in Nederland. “Er is actie nodig om meer kinderen te leren zwemmen en mensen ook zwemvaardig te houden. Dat is belangrijk in een waterrijk land als Nederland. Mogelijk kunnen meer verdrinkingen zo voorkomen worden”, stelt hij.

Volgens Van Nispen moet er gekeken worden naar het toezicht bij recreatiegebieden. “Beheerders van deze gebieden zijn niet verplicht om toezichthouders aan te stellen. Juist in gebieden waar veel mensen zwemmen, moet goed toezicht geregeld worden. We vinden het heel normaal dat de Reddingsbrigade er is op het strand, waarom zijn er dan ook geen toezichthouders geregeld bij recreatiebaden?”, aldus Van Nispen.

Reageer als eerste


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief