Afbeelding
Foto: Google Maps

SP Breda: 'Maak einde aan bierdrinkende studenten in Pepperminds-kantoor'

Politiek

BREDA - SP Breda heeft in een brief aan het college laten weten iets te willen doen aan de bierdrinkende studenten in het pand van Pepperminds aan de Sophiastraat. In het gebouw van dit studentenuitzendbureau wordt volgens SP Breda namelijk vaak tot 's avonds laat bier gedronken en muziek beluisterd, iets waar omwonenden last van zouden hebben. 

Tijdens gesprekken met de buurt heeft SP Breda opgevangen dat er overlast wordt ondervonden van Pepperminds. In het pand van dit studentenuitzendbureau, dat midden in een woonwijk ligt, wordt volgens omwonenden regelmatig tot 's avonds laat bier gedronken door (grote) groepen. SP Breda vraagt zich dan ook af of het volgens het bestemmingsplan überhaupt is toegestaan om (grote) groepen bier te laten drinken in het pand. 

Reimer, vestigingsmanager van Pepperminds Sophiastraat, laat weten via social media te hebben vernomen dat SP Breda een brief aan het college heeft geschreven. "Wij hebben goed contact met onze buren en spreken ze regelmatig", vertelt hij. "We kunnen goed samen door een deur." Dat de buurt af en toe wat hinder ondervindt kan Reimer niet ontkennen. "Zeker in de zomertijd hebben we 's avonds weleens muziek op staan en mensen slapen nu met hun ramen open. Het zou dus kunnen dat ze weleens wat horen." Maar volgens Reimer ligt de verantwoordelijkheid voor het oplossen van dit 'probleem' bij henzelf en niet bij derden. "Ik begrijp niet helemaal waarom er een derde partij bij moet komen, we kunnen dit zelf wel oplossen. Ik ben benieuwd wanneer we wat te horen krijgen vanuit SP Breda."

Bas Maes, fractievoorzitter van SP Breda, laat weten zaterdag voor de deur te hebben gestaan bij Pepperminds voor het aanhoren van hun kant van het verhaal, maar hier werd volgens hem niet op gereageerd.