Opbouw Winterland 2017
Opbouw Winterland 2017 (Foto: Wijnand Nijs)

Breda’97 wil opheldering rondom subsidies Betoverend Breda

  Politiek

BREDA - De partij Breda’97 heeft vragen gesteld aan het college van B en W over het nieuwe winterevenement Betoverend Breda dat de afgelopen twee jaar op gemeentesubsidie kon rekenen. De partij snapt echter niet waarom de de toegekende subsidies geheim moesten blijven en wie nu de eigenaar is van het decoratiemateriaal.


Over die geheimhouding: “Het heeft Breda’97 altijd gestoord dat de verstrekte subsidies aan de 2 edities Winterland bij voorbaat als geheim werden aangemerkt.” De partij roept het college op om toe te zeggen dat de subsidieaanvraag en verantwoording wel inzichtelijk zijn en deze dan ook openbaar te maken. Hoewel de partij de nieuwe vorm van het winterevenement toejuicht, zijn er nog een paar andere zaken die Breda’97 ook opgehelderd zou willen zien.

Officiële eigenaar
Zo vraagt de partij zich af wie officieel eigenaar is van de attributen waaronder de houten kraampjes, verlichting en decors die van subsidiegeld door Showdriven BV en Stichting Winterland zijn aangeschaft. “Op de vraag wie eigenaar is van deze, met subsidiegelden, aangekochte materialen is tot nu toe geen helder antwoord ontvangen”, zo valt te lezen in de brief. “Is dit Showdriven BV die de eerste editie heeft georganiseerd of de stichting Winterland of toch de gemeente als subsidieverstrekker?”

Subsidie Problemen
Daarnaast vraagt de partij zich tot slot af of de organisatoren het materiaal gratis mogen gebruiken. Ook wil de partij antwoord op de vraag of de subsidieaanvraag dit jaar wel beoordeeld wordt op basis van ervaringen die bij andere organisaties zijn opgedaan. “We denken bijvoorbeeld aan de kosten van een ijsbaan, die wordt ook tijdens het evenement Winterwonderbeek gebouwd tegen veel lagere kosten dan die op de Grote Markt wordt gebouwd.”

 

Guus Arnouts

FOTOSERIES