Het pand van Pepperminds aan de Sophiastraat
Het pand van Pepperminds aan de Sophiastraat (Foto: Google Maps)

Gemeente herkent beeld bierdrinkende studenten Pepperminds niet

  Politiek

BREDA - Dat laat de gemeente weten in de antwoorden op de eerder gestelde vragen van de SP omtrent de overlast bij het kantoor van social marketing- en uitzendbureau Pepperminds aan de Sophiastraat.


“Onze boa's zijn regelmatig aanwezig in de omgeving van de Sophiastraat en de Nieuwe Boschstraat te Breda. Tot op heden zijn door de BOA's geen onregelmatigheden geconstateerd bij het uitzendbureau Pepperminds”, laten burgemeester en wethouders weten. Er zijn naar aanleiding van de vragen meerdere extra controles uitgevoerd, maar ook hier werden geen onregelmatigheden geconstateerd, zo luidt het antwoord

Wel of geen horeca?
Ook op de vraag of er op die plaats überhaupt een biertje gedronken mag worden is niet aan de orde. Zo valt te lezen: “Op deze locatie is horeca niet toegestaan. Het hebben van een bedrijfsborrel of besloten feest is door het bestemmingsplan niet verboden.” Verder kloppen de veiligheidsvoorschriften, die zijn goedgekeurd door de brandweer, maar mochten die in het geding komen dan grijpt de gemeente in. Vooralsnog is er geen reden tot ingrijpen en ook zijn er geen verdere klachten omtrent Pepperminds bekend.

Eerder opperde SP een sluiting van het pand door de ongeregeldheden en klachten die zij ontvingen van omwonenden. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief