Breda, 16 September, 2018.(Fotografie: Peter Visser)
Breda, 16 September, 2018.(Fotografie: Peter Visser) Foto: Peter Visser

SP: ‘College zet gemeenteraad buitenspel bij stadiondeal NAC’

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - De SP is het niet eens met de wijze waarop de stadiondeal met NAC tot stand is gekomen, zo valt te lezen op de website van de partij. De SP heeft juridisch advies ingewonnen bij een adviseur voor een debat dat SP en GroenLinks willen voeren over de deal. De adviseur geeft aan dat de gemeenteraad eerst geïnformeerd had moeten worden. Maes roept de verantwoordelijke wethouders op het matje. Maar volgens wethouder Paul de Beer is er nog alle ruimte voor debat en toelichting. 

De SP is voor de verkoop van het stadion, maar twijfelt over de voorwaarden waaronder dit gebeurde, aldus voorzitter Bas Maes. “Het college had de koopoptie met NAC eerst voor moeten leggen aan de raad. De verantwoordelijk wethouders mogen volgende week verantwoording af komen leggen waarom zij ons buitenspel gezet hebben!”

Reactie
Wethouder Paul de Beer, die mede-verantwoordelijk is voor de deal, laat weten dat hij een beetje verbaasd is over het bericht van de SP. "Ook omdat er vandaag pas om verdere toelichting is gevraagd. Het lijkt nu of er een point of no return is gepasseerd, maar dat is helemaal niet zo. De gemeenteraad wordt deze week uitgebreid geïnformeerd over de gang van zaken met daarbij verdere toelichting. Ook krijgt de raad alle tijd en ruimte om te reageren", verzekert hij. De exclusiviteit van de deal tussen NAC en de gemeente staat echter wel vast.