Logo bredavandaag.nl
Foto: Archieffoto

Laatste poging behoud De Koffiemolen in Brabantpark

  Politiek

BREDA - SP Breda springt op de bres voor het behoud van Grand Café De Koffiemolen in Brabantpark. Zoals het er nu naar uitziet met De Koffiemolen op 31 oktober de deuren sluiten wegens een te hoge huur. Dat kan niet meer teruggedraaid worden, erkent SP-raadslid Inge Verdaasdonk. Maar zij roept de gemeente wel op om mee te denken om de bewoners en verengingen een nieuwe plek in Brabantpark te geven. 


Volgens Verdaasdonk, die met de eigenaars Martin en Robert Clerx sprak, is het uitgesloten dat De Koffiemolen in het huidige pand aan het Pels Rijckenpark kan blijven. Toch is het maatschappelijk belang van het koffiehuis volgens haar zo groot dat de gemeente zich er mee moet bemoeien. Daarom vraagt ze de gemeente om een reactie en mogelijke alternatieven.

"Ziet het college elders Brabantpark een geschikte locatie voor Martin en Robert Clerx om hun goede werk voort te zetten? Zo ja, waar dan en per wanneer?", stelt de partij in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Ook merkt Verdaasdonk op waar de functie van het buurthuis en de activiteiten voor buurtbewoners dan wél plaats moeten vinden. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief