Breda positief over inzet regisseur bij woonoverlast | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Archief)

Breda positief over inzet regisseur bij woonoverlast

  Politiek

BREDA - Het college van B en W staat positief tegenover de aanstelling van een regisseur bij woonoverlast. Dat geeft het college aan in een antwoord op vragen van VVD-raadslid Rick Zagers. De regisseur zou dan ingezet kunnen worden voordat de wet Aanpak woonoverlast ingeschakeld wordt.


Inmiddels is de gemeente een traject gestart om te kijken hoe en waar zij een regisseur kan inschakelen. Het college wijst op de rol die de gemeente heeft als bemiddelaar tussen de verschillende partijen die vaak betrokken zijn bij overlast. "Voor een efficiënte aanpak is een regisseur die deze partijen samenbrengt en het voortouw neemt onontbeerlijk", aldus het college. Ook moet de regisseur zorgen voor een betere samenwerking tussen alle partijen, waaronder bewoners, politie, gemeente en eventueel het Openbaar Ministerie. 

Wet Aanpak woonoverlast
Eerder, in maart dit jaar, ging de gemeenteraad akkoord met de nieuwe Algemeen Plaatselijke Verordening. Met de wet kan de burgemeester vergaande gedragsaanwijzingen doorvoeren. Er moet dan al veel aan voorafgegaan zijn. Volgens raadslid Rick Zagers is de wet een vergaande en allerlaatste maatregel die hij en de VVD liever niet toegepast ziet worden. 

Guus Arnouts