Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief

College: ‘Stoepkrijten mag, hinderen niet’

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - Mochten die stoepkrijttekeningen van GroenLinks nu wel of niet? Dat vroegen raadsleden Thom Dijkstra en Peter Bakker zich eerder af. Het mag wel volgens het College van B en W. “Maar niet met het doel goederen, diensten of activiteiten aan te prijzen of op een wijze dat daarmee het verkeer in gevaar komt.”

De afspraken gelden zogezegd voor iedereen. En daarom bestaat volgens het College ook de kans dat dat de stoepkrijttekeningen toch verwijderd worden door de gemeentelijke reinigingsdienst die, volgens het College, een zo schoon en veilig mogelijke binnenstad nastreven. Toch kan het College de actie van GroenLinks over het ‘meldpunt #fietsweg’ waarderen, maar vraagt ook om respect voor de regels die gelden in de stad. Ook is er afgesproken om de beeldkwaliteit op kwaliteitsniveau A (CROW-beeldsystematiek) na te volgen. De krijttekeningen zouden daar dus niet bij passen.

Stadspromotie
Dijkstra en Bakker wezen op eerdere tekeningen vanuit stadspromotie. Mocht die dan wel? Daar is het College kort in: Ja. “De afbeeldingen vanuit de stadspromotie zijn daarbij langer blijven staan omdat hiervoor specifieke toestemming was gevraagd en deze binnen de spelregels uit de APV vielen”, zo luidt het antwoord.