klaas-dijkhoff-slimste
klaas-dijkhoff-slimste

Dijkhoff na ophef: ‘Het was nogal een abrupt stukje’

  Politiek

BREDA - Er ontstond donderdagavond nogal wat commotie rondom Klaas Dijkhoff naar aanleiding van zijn ‘Ja, dus?’ opmerking in de documentaire ‘Terug naar je Eige Land’ van Tim Hofman. Volgens de VVD-fractievoorzitter laat dit echter niet het hele verhaal zien. “Het was nogal een abrupt stukje.”


In de documentaire is Dijkhoff in gesprek met presentator Tim Hofman en de 8-jarige Nemr, die uitgezet wordt naar Irak. Wanneer Hofman aan het jongetje vraag: “Wat denk je dat er gaat gebeuren als je naar Irak moet?” antwoordt hij: “Dood”. “Ja, dus?” is het antwoord van Dijkhoff.

“Dat zei ik natuurlijk tegen de presentator Tim, en niet tegen Nemr”, laat Dijkhoff weten in een video op zijn Facebookpagina. “Ik heb veel uitgebreider met dat jongetje gesproken. Ik zal niet meteen zeggen dat dat een tof gesprek was, want ik herinner me nog dat ik voelde dat dat jongetje hoop had. En ik wil heel graag lief zijn en een knuffel geven, maar ik moet ook eerlijk zijn.”

Dijkhoff besluit met te stellen dat hij denkt ‘dat we heel erg hard van mening kunnen verschillen, maar het niet helpt als we karikaturen van elkaar gaan maken. Als we dingen uitvergroten en scherper maken dan ze zijn’.

De documentaire ‘Terug naar je eige land’ is te zien op het Youtubekanaal van Boos en wordt ook op 8 november uitgezonden op NPO 3.

Mura Kuijpers


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief