Een eerdere kraakactie. (archief)
Een eerdere kraakactie. (archief) (foto Guido van der Kroef)

VVD: ‘Kraak voormalig BSW-pand onacceptabel’

  Politiek

BREDA - De kraak van het voormalige BSW-gebouw aan de Muizenberglaan in Breda is onacceptabel. Dat stelt de fractie van de VVD in vragen aan het college.  


De VVD-fractie geeft aan dat het in antwoord op eerdere vragen vernomen heeft dat het pand afgelopen maanden gekraakt is geweest en mogelijk nog steeds wordt gekraakt. In de schriftelijke vragen maakt de VVD duidelijk dat het graag ziet dat het kraakverbod wordt gehandhaafd en dat er geen precedent moet worden geschapen in Breda. “Krakers moeten daarom vanaf het eerste moment worden aangepakt en direct verwijderd worden”, geeft de fractie aan in de brief.

Het pand zou dan ook meteen moeten worden vindt de VVD, die wil weten of er andere locaties gekraakt zijn geweest het afgelopen jaar en of de krakers nog steeds in het pand zijn. “Wat heeft de gemeente gedaan op het moment dat duidelijk werd dat er krakers aanwezig waren in het pand?”, vraagt  raadslid Rick Zagers. “ Is er aangifte gedaan en gestuurd op ontruiming?” Ook wil hij weten of er naar aanleiding van de kraak schade geconstateerd is en of deze verhaald is op de daders.

Namens de fractie is hij ook benieuwd naar kraakmeldingen van private gebouwen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief