Molsparking zou een groene plek moeten worden met ondergronds parkeren.
Molsparking zou een groene plek moeten worden met ondergronds parkeren.

'Groen wonen en ondergronds parkeren bij Molsparking'

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - Het college gaat de eigenaren van Molsparking vragen naar de plannen voor Achter de Lange Stallen. De eigenaren worden daarom binnenkort uitgenodigd voor een bestuurlijk overleg. Aanleiding is een voorstel van VVD, GroenLinks, D66 en PvdA om het gebied om te vormen tot 'green urban woon/werkcomplex met ondergrondse parkeergarage.'

Dat werd duidelijk tijdens de behandeling van de begroting 2019, donderdagavond, in een antwoord op de motie 'Van Mols parking naar Mols park'. In die motie stelden de fracties dat dit gebied achter de Keizerstraat een nieuwe groene long kan worden. De parkeermogelijkheden zouden ondergronds moeten worden gemaakt. Volgens de indieners van de moties zouden de plinten aan de Akkerstraat commercieel uitgenut kunnen worden, zoals bij de Vlaszak.

De vier indieners van de motie stelden daarom een prijsvraag voor over Molsparking. Het college gaf in reactie aan zelf geen rol te zien in het uitschrijven van een prijsvraag. "Wij zijn niet in staat prijsvraag uitschrijven en die uit te voeren omdat we geen eigenaar zijn", stelde wethouder Paul de Beer (D66) in een reactie. "Wat ons aanspreekt is de combinatie van het groene en het wonen."

Arnoud van Vliet (VVD) drong aan bij het college de haren los te gooien. "Want dit is een kans deze plek aan te pakken." De Beer zei in tweede termijn toe de prijsvraagoptie weg te leggen bij het StadsLab, daar Breda geen eigenaar is.