De Huif vervult een belangrijke rol voor Bavel.
De Huif vervult een belangrijke rol voor Bavel. (Foto: Ron Graumans)

Geld voor QuikScan naar toekomst De Huif

  Politiek

BAVEL - De gemeente Breda maakt geld vrij voor een 'Quickscan' naar sporthal De Huif. Het plan om het gebouw tot een Multifunctionele Accomodatie (MFA) om te bouwen wordt met de scan nader onderzocht.


Een motie daartoe is donderdagavond tijdens de behandeling van de begroting aangenomen. Hoewel er geen geld is gereserveerd voor een dergelijk onderzoek, beloofde Wethouder Paul de Beer wel dat financiën uit de begroting worden toegekend voor de Quickscan.

Het onderzoek is nodig omdat café en Zalencentrum de Tussenpauz in de toekomst gesloten wordt en omdat De Huif als vervanger in de huidige vorm niet geschikt is om alle activiteiten te huisvesten. De Quickscan moet duidelijk maken wat wenselijk is: nieuwbouw, uitbreiding of aanpassing van Sporthal de Huif. Ook moet de scan duidelijk maken wat de globale kosten hiervoor zouden zijn.

De werkgroep Samen voor Bavel zou de gemeente moeten ondersteunen bij het onderzoek naar de komst van een MFA. De resultaten van dit onderzoek worden, zo stelt het college van B en W, in juni 2019 bekendgemaakt.

De motie kreeg de steun van de volledige raad.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief