De gemeente werkt aan de nieuwe laad- en losplek
De gemeente werkt aan de nieuwe laad- en losplek (Foto: Robbert Temmen)

Zandbergweg bijna vrachtwagenvrij; AH verplaatst laad- en losplaats

  Politiek

BREDA - De Albert Heijn aan de Ginnekenweg gaat voortaan haar lading laden en lossen op de Ginnekenweg. Hiermee gaat een wens van de bewoners van de Zandbergweg in vervulling.


"Het is een feit! Onze AH gaat alle vrachtwagens laden en lossen op de Ginnekenweg. Hiermee gaat een wens van de bewoners van de Zandbergweg in vervulling", schrijft de Albert Heijn op de eigen Facebookpagina.

Rob van Oversteeg, bedrijfsleider van Albert Heijn Ginnekenweg, legt uit dat Albert Heijn zelf toch minder blij is met dit nieuws. "Wij moeten nu tussen het winkelend publiek door onze vracht naar achter rijden, want daar is ons magazijn. Dat is natuurlijk niet praktisch, maar we willen een goede buur zijn voor de omwonende."

Blokkades

Eind oktober voerden omwonenden nog actie, waarbij ze de weg blokkeerden voor vrachtwagens. Peter Elbertse, een initiatiefnemer van de actie, liet toen weten dat hij vindt dat de wethouder nu ondertussen eens over moet gaan tot actie. "Er zijn allerlei beloften gedaan, maar de echte actie blijft uit", vertelde hij. "We hebben hier in de wijk echt overlast van de vrachtwagens."

Vrachtwagenverbod

Begin deze maand werd duidelijk dat de nieuwe laad- en losplek nog dit jaar in gebruik genomen zou worden. Momenteel is de gemeente bezig met het maken van een veilige laad- en losplaats in de Ginnekenweg. Deze is op 7 december klaar. "We krijgen daarna eerst nog de feestdagen en vanaf 2019 gaan wij de laad- en losplaats aan de Ginnekenweg in gebruik nemen", zegt Oversteeg.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief