Het Rat Verlegh Stadion.
Het Rat Verlegh Stadion. (Foto: Stadsfotograaf Breda)

‘Laat externe partij concept koopoptie NAC-stadion bekijken’

  Politiek

BREDA - Een externe partij zou de concept-koopoptie tussen NAC en de gemeente Breda over het stadion straks moeten bekijken. Dat gaat Peter Bakker (GroenLinks) voorstellen tijdens de raadsbijeenkomst deze donderdag.


De bijeenkomst volgt op vragen van de SP en GroenLinks over de gevolgde procedure. Eerder werd daar al in een beeldvormende sessie over gesproken, nu mogen de partijen hun oordeel geven. Bakker stelt niet teveel terug te willen kijken. “Dat is toch niet terug te draaien, al vinden we daar wel wat van.”

De fractievoorzitter van GroenLinks is voorstander van zo’n externe blik, juist vanwege de geschiedenis. “De ontwarring van de knoop tussen NAC en de gemeente past in het vervolg van het raadsonderzoek. Maar hij lijkt me goed als daar een vastgoeddeskundige nog eens een blik op werpt. Zien we als raad niks over het hoofd, is er geen sprake van een kokervisie en is dit de overeenkomst die we willen?”

Bakker verwacht we medestanders voor deze aanpak. “Ik zou het raar vinden, als dat niet zo zou zijn.” Of SP-baas Bas Maes medestanders krijgt voor zijn inbreng is afwachten. Maes liet een jurist kijken naar de gang van zaken. “Van het begin af aan is voor ons duidelijk dat wethouder De Beer de raad buitenspel heeft  gezet.”

Volgens Maes bevestigt de onafhankelijke jurist dat en had de raad voorafgaand aan de koopoptie zijn mening moeten kunnen geven over het voornemen om op deze manier het stadion aan NAC te verkopen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief