Alfred Arbouw bij zijn afscheid van de Bredase raad en het college.
Alfred Arbouw bij zijn afscheid van de Bredase raad en het college. (Foto: foto Wijnand Nijs)

Oud-wethouder Arbouw op twaalfde plaats kieslijst Eerste Kamer

  Politiek

BREDA - Oud VVD-wethouder Alfred Arbouw is door de VVD op de kieslijst geplaatst voor de Eerste Kamer. Dat heeft de partij deze middag bekendgemaakt. Arbouw staat op de twaalfde plaats. Daarmee lijkt hij een grote kans te hebben op een plek in de Eerste Kamer.


De uiteindelijk kieslijst moet nog worden vastgesteld door de leden van de VVD.

Arbouw was tot iets na de verkiezingen dit jaar wethouder in Breda. De Bredanaar was sinds 2002 gedurende meerdere periodes lid van het college namens de VVD. De laatste drie jaar was hij verantwoordelijk voor de grote projecten in de stad, zoals Via Breda en het Havenkwartier. Daarvoor was hij in verschillende functies actief bij het Ministerie van Defensie. Met name zijn achtergrond bij defensie zou voor de samenstellers van de kieslijst de doorslag hebben gegeven.

Op de groslijst van de VVD stond ook oud-wethouder en ondernemer Cees Meeuwis. Meeuwis haalde de kieslijst niet. De Eerste Kamer wordt na de Provinciale Staten-verkiezingen gekozen door de leden van de verschillende provinciale fracties. Bij de samenstelling van de lijst speelde de regionale achtergrond ook een rol.

De VVD heeft op dit moment 13 zetels in de Eerste Kamer.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief