Molenstraat fietsparkeerders 2016
Molenstraat fietsparkeerders 2016 (Foto: Guido van der Kroef/iizzoo)

Breda gaat autoverkeer binnenstad weren met kentekentoegang

  Politiek

BREDA - De Bredase binnenstad krijgt in de toekomst een digitale kentekentoegang. Op die manier moeten niet bestemmingsverkeer geweerd worden.


Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W na vragen van GroenLinks. Het college geeft aan zich verder verdiept te hebben in de technieken van camerahandhaving en heeft gekeken naar hoe onder meer de gemeente Delft hiermee is omgesprongen. De keuze voor de camerahandhaving op kentekens staat dan ook ‘niet meer ter discussie’, laat het college weten.

Wanneer de kentekentoegang ingevoerd wordt is nog niet bekend. Eerst worden nog de consequenties uitgewerkt, zoals het aanpassen van het ontheffingenbeleid, de locaties van de camera’s en de noodzakelijke verkeersbesluiten. Het college geeft aan hierover met verschillende belanghebbende partijen in gesprek te zijn.

Aanleiding voor de maatregel was de vraag van de Nieuwe Veste om de Molenstraat autoluw te maken. Uit verkeersmetingen blijkt dat het autoverkeer op de route Molenstraat en de Annastraat in de periode 2011-2016 is afgenomen van 740 naar 690. Daarnaast maken dagelijks ruim 1700 fietsers gebruik van de Annastraat.

De Molenstraat als voetgangersgebied inrichten is voor het college op dit moment geen optie. De bereikbaarheid van ondernemers en bewoners wordt daarmee minder goed en ook zou het een volledige herinrichting van de Molenstraat en de Annastraat met zich meebrengen. “Op dit moment is dit niet voorzien en gaan wij uit van de bestaande situatie.”

Mura Kuijpers


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief