Kerstboomverbranding 2015
Kerstboomverbranding 2015 (Foto: Wijnand Nijs)

‘Waar ging het mis met de kerstboomverbranding in Tuinzigt?’

  Politiek

BREDA - Wat is er gebeurd met de kerstboomverbranding in Tuinzigt? Dat vraagt de SP zich af. Volgens de SP-fractie zijn bewoners van de wijk verbaasd over het afschaffen van de kerstboomverbranding in de wijk.  


Die afschaffing is volgens de SP tegen twee jaar geleden afgesproken handelswijze in. Toen is afgesproken dat samen met de wijk afspraken gemaakt zouden worden over het verbranden of inzamelen van kerstbomen. “Een mooi compromis, waarbij onze inwoners zelf hun voorkeur aan kunnen geven. Zo is voorkomen dat in Breda onder het mom van duurzaamheid het draagvlak voor echte milieumaatregelen flink werd aangetast voor slechts een marginale verbetering.”

“In de wijk Tuinzigt lijkt het echter niet goed te zijn gegaan”, stelt Dirk Uijl, die over het afschaffen van de kerstboomverbranding vragen stelt aan het college. “Waar vorig jaar op 5 januari nog een mooie kerstboomverbranding op het Meidoornplein was, is er dit jaar geen verbranding georganiseerd. Bewoners van Tuinzigt reageren op internet verbaasd en snappen niet dat in een volkse wijk als deze de mooie traditie van kerstboomverbranding van het een op het andere jaar verdwenen lijkt te zijn.”

Hij wil weten waarom dat is en wat er is gebeurd om te checken of er daadwerkelijk geen draagvlak voor een verbranding in de wijk is.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief