De aanleg van een fietscrossbaan in Teteringen blijkt duurder dan gedacht.
De aanleg van een fietscrossbaan in Teteringen blijkt duurder dan gedacht. (Foto: Eli Christman/Flickr.com)

Mogelijk gesprek over financiering fietscrossbaan Teteringen

  Politiek

BREDA - De gemeente Breda gaat in gesprek met de initiatiefnemers van de fietscrossbaan in Teteringen over mogelijke alternatieve financiering van de baan. Dat zou crowdfunding kunnen zijn, aldus het college.


Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen de van VVD over het initiatief. Het aanleggen van de baan blijkt 33.000 euro te kosten, veel meer dan het eerste geraamde bedrag van 7.500 euro.

Die extra kosten liggen aan de inmiddels gevonden geschikte locatie. “Het terrein ligt in een ecologische zone en heeft een open structuur”, schrijft het college. Hierdoor moeten passende maatregelen genomen worden, bijvoorbeeld om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, daar de plek aan een doorgaande weg ligt. “Anderzijds om de kwaliteit van de ecologisch zone te borgen. Daarnaast is een omgevingsvergunning nodig voor de aanleg van de fietscrossbaan.”

De VVD deed in de vragen de suggestie het project te financieren met een wijkdeal, waarbij het onderhoud van de baan wordt gedaan door initiatiefnemers. Dat onderhoud zou volgens de gemeente prima op die manier kunnen. “De totale kosten van het project (aanleg/realisatie van de baan) zijn echter te groot om te financieren via een wijkdeal.”

De afgelopen maanden zijn verschillende varianten en locaties besproken, aldus het college. “Uiteraard zijn wij alsnog bereid te kijken naar de kansen en mogelijkheden die voorbij komen om toch de baan te realiseren. Zonder daarbij verwachtingen te scheppen. In overleg met de initiatiefnemers gaan wij dan ook nader in gesprek over mogelijke extra financiering door bijvoorbeeld crowdfunding.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief