PvdA en D66 zien in waterstof een mogelijke vervanger van aardgas voor de wijken die niet op stadsverwarming zijn aangesloten.
PvdA en D66 zien in waterstof een mogelijke vervanger van aardgas voor de wijken die niet op stadsverwarming zijn aangesloten. (Foto: Wijnand Nijs)

PvdA en D66: ‘Waterstof in plaats van aardgas’

  Politiek

BREDA - Waterstof zou volgens PvdA en D66 in Breda weleens een goed alternatief kunnen zijn voor aardgas. Die suggestie doen beide partijen in vragen aan het college.


De Bredase fracties verwijzen naar een proef in Hoogeveen, waar door middel van elektrolyse waterstof wordt geproduceerd dat volgens de bestaande aardgasleidingen naar huizen in de wijk wordt geleid. Op die manier worden tijdens deze proef, waarvoor vier ton overheidssubsidie beschikbaar is gekomen, huizen verwarmd.

Waterstof zou een vervanger kunnen zijn van aardgas omdat het daar in de praktijk op lijkt, aldus de fracties in de schriftelijke vragen. PvdA en D66 willen weten of er al een onderzoek gestart is naar deze manier om om te schakelen van gas naar duurzame energie. Ook willen ze weten of het college alternatieve groene energiebronnen ziet voor de verwarming van woningen in Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief