topsporthal
topsporthal

GroenLinks vreest Bavelse Berg-scenario voor Topsportcentrum

  Politiek

BREDA - GroenLinks vreest dat Breda het risico loopt op een ‘Bavelse berg-scenario’ rond het nog te bouwen Topsportcentrum aan de Terheijdenseweg. Dat stelt fractievoorzitter Peter Bakker in vragen aan het college.


Uit het ontwerpbestemmingsplan valt af te leiden dat Breda ruimte ziet voor winkels, een hotel, kantoren en horeca bij de nieuwe hal. Bij de Bavelse Berg waren er ook ooit vergelijkbare plannen, schetst Bakker. “Daar zou oorspronkelijk ooit op een vuilnisberg een themapark rond sport gerealiseerd gaan worden. Inmiddels komt er op die berg geen sport, maar een zonneweide, terwijl in de omgeving ervan wel een allegaartje aan voorzieningen is geland waar niet om was gevraagd.”

Bakker haalt ook Lunet/Stadastores aan ‘als voorbeeld dat je beter niet kan marchanderen met consistent ruimtelijk beleid om het financiële gat in een toevallig overvliegend dossier te dichten.’

De GroenLinks-voorman vraagt zich af waarom de raad niet betrokken is bij deze onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan. Ook wil hij weten of er concrete vragen zijn van marktpartijen die een winkel, hotel of horeca zouden willen openen bij het centrum.

Uit de vragen blijkt ook dat Bakker vreest dat Breda zich juridische constructies op de hals haalt, waarvan de afloop slecht voorspelbaar is. Als laatst wil Bakker weten waarom er de mogelijkheid wordt gegeven van licht- en reclamemasten. “Staat hier wel de ontwikkeling van een sportcomplex voorop, of mee de ontwikkeling van bijvoorbeeld een nieuwe MacDrive?”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief