Wethouder Daan Quaars (linksachter) met naast hem minister Bruno Bruins.
Wethouder Daan Quaars (linksachter) met naast hem minister Bruno Bruins. (Foto: Robbert Temmen)

Minister Bruins (sport) komt inspiratie opdoen in Breda

  Politiek

BREDA - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) brengt deze woensdag een werkbezoek aan Breda. Samen met de Bredase wethouder Daan Quaars maakt hij een rondje langs SO Het Kasteel, BHV Push, Skatepark Pier15.


Het werkbezoek is zo gepland dat Bruins als minister van sport aanwezig is bij bekendmaking van de route van de Vuelta. Quaars nam de minister mee om hem kennis te laten maken met het gemeentelijk sportbeleid. “De minister krijgt vandaag op een aantal locaties in de praktijk een beeld van onze werkwijze te zien.”

Bij SO Het Kasteel geven Mirjam Wallien, adviseur sportbeleid gemeente Breda en Janine van Gurp van Breda Actief tijdens een lunchgesprek uitleg over de aanpak en kansen van de sport- en beweegstimulering in Breda en over de aangepaste sporten in Breda en de regio. Minister Bruins vertelt dat hij op een werkbezoek altijd veel nieuwe informatie opdoet. “Deze informatie neem ik dan mee naar mijn volgende werkbezoeken en het creëert voor mij een bepaald beeld over de werkwijze van de steden.” Als afsluiting bij SO Het Kasteel zijn Quaars en Bruins aanwezig bij een dansles van leerlingen van het Kasteel.

Bruins stapt samen met zijn adviseur, woordvoerder en Quaars in een busje op weg naar de volgende locatie. Bij BHV Push geeft wethouder Quaars uitleg over het nog te bouwen Talentencentrum aan de Terheijdenseweg. Verder wordt de minister bijgepraat over de regionale talentontwikkeling, het vierstappenplan van de sociale veiligheid en initiatieven zoals sportiviteit en respect.

Na een rondleiding en het bewonen van een stukje van de hockeytraining van Deltalent wordt de weg vervolgd naar Skatepark Pier15, waar hij met de initiatiefnemers praat over  Urban Sports en Culture & Sport voor kwetsbare groepen. Ook krijgt hij daar een uitleg over de inzet van sport als middel voor kwetsbare groepen en de Urban Ambitie Brabant. Aan het einde van de uitleg krijgt de minister ook hier een rondleiding. De rondleiding gaat door het skatepark en de outdoor voorzieningen. Ook is er een demonstratie van een  les van de skateschool.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief