Wethouder Greetje Bos in het midden.
Wethouder Greetje Bos in het midden. (Foto: Gemeente Breda)

Zonnedaken Bredase bedrijventerreinen dankzij Green Deal Energietransitie

  Politiek

BREDA - Wethouder Greetje Bos (VVD, Energietransitie) heeft woensdagmiddag samen met andere partijen haar handtekening gezet onder de Green Deal Energietransitie Bedrijventerreinen. Daarmee komen er in de toekomst meer zonnedaken op bedrijfspanden in Breda bij Hazeldonk, Hoogeind en Steenakker.


De insteek van deze Green Deal is het ontplooien en faciliteren van initiatieven en plannen op het gebied van energiebesparing, productie van duurzame energie en de transitie van aardgas naar andere duurzame energiebronnen.

Bij dit collectief trekken verschillende bedrijven samen op. Allereerst wordt Hazeldonk volgelegd met zonnepanelen daarna volgen Hoogeind en Steenakker. Wethouder Bos stelt dat dat deze Green Deal een prachtig voorbeeld is van samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. “Wij helpen ondernemers graag met de energietransitie. Van en met elkaar leren, terug in energieverbruik en overstappen op duurzame energie. En zo gezamenlijk een bijdrage leveren aan ons klimaat. Heel concreet geven we dat met deze Green Deal vorm in zonnepanelen op de bedrijfsdaken van Breda. Om te beginnen de zonnedaken op Hazeldonk.”

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) adviseert bij de organisatie en structurering van projecten die bijdragen aan de energietransitie in Brabant. Miriam Dragstra, CCO van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij vertelt dat zij investeren en zetten hun netwerk inzetten om projecten van de grond te krijgen en het maatschappelijk draagvlak organiseren. “Als medeondertekenaar van deze Green Deal zetten we weer een mooie stap in onze ambitie om Brabant energieneutraal te maken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief