Een campeerder tijdens gebruik van het terrein als stadscamping.
Een campeerder tijdens gebruik van het terrein als stadscamping.

‘Zet terrein Seelig vaker in als stadscamping’

  Politiek

BREDA - Het terrein van de voormalige Seelig Kazerne moet vaker ingezet worden als tijdelijke stadscamping. Dat stelt de PvdA in vragen aan het college.


Het terrein is de afgelopen jaren al vaker korte tijd gebruikt als camping en 2012, 2013 en 2015 ondernam de raad met een motie en schriftelijke vragen al eerder een poging.

Het terrein van de voormalige Seelig Kazerne is erg geschikt als camping, vooral tijdens evenementen, stelt scheidend PvdA-raadslid Inès den Ouden. “Qua ligging in de stad, en straks ook vlakbij het water wanneer de Mark is doorgetrokken. Een stadscamping lijkt daarom ideaal om bezoekers wat langer aan Breda te binden voordat ze weer met de trein terug naar huis gaan.”

Het lijkt de PvdA daarom een win-win-situatie om het terrein van de voormalige Seelig Kazerne vaker in te zetten als stadscamping. “Wellicht niet volledig gedurende het jaar maar misschien alleen zomers of alleen tot het gebied volledig ontwikkeld is conform de gestelde ambities.”

De PvdA wil nu weten of het college bereid is met de eigenaar te overleggen over een tijdelijke invulling van het terrein aan de Fellenoordstraat als stadscamping. Ook wil de fractie weten of gekeken kan worden naar camper-plaatsen, tiny houses en verhuur van de witte huisjes.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief