Eerste schets van de moskee.
Eerste schets van de moskee.

SP: Spoeddebat over moskee nodig

  Politiek

BREDA - Het is volgens de SP de hoogste tijd dat de raad met verantwoordelijk wethouder Paul de Beer debatteert over de gang van zaken rond de bouw van de Moskee in Hoge Vucht.  


Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat volgende donderdag. De Beer is deze week op reis naar de Bredase zusterstad Yangzhou in China. De SP diende eerder al een bespreeknotitie over het onderwerp in. "Dat debat wordt dan uitgebreid met onze vragen uit het spoeddebat", aldus SP-fractievoorzitter Bas Maes. Overigens is de reis naar China volgens De Beer niet de reden voor de timing van het debat. "De raad bepaalt de agenda, het college de portefeuillehouder. Deze week staan er drie onderwerpen van mij op de agenda." 

Een spoeddebat is volgens Maes nodig nadat in het programma Meldpunt afgelopen vrijdag werd ingegaan op 'het onzorgvuldige proces en de gebrekkige communicatie vanuit de gemeente'. 

De Nationale Ombudsman haalde tijdens de uitzending aan dat veel burgers ervaren dat zij door gemeenten onvoldoende of te laat geïnformeerd worden over bouwplannen. De kwestie met de moskee werd als voorbeeld genoemd. "Het Bredase College van Burgemeester en Wethouders schitterde in de uitzending door afwezigheid", stelt Maes. 

De betrokken wethouders, Greetje Bos (wijken), Daan Quaars (bouwen en wonen) of Paul de Beer (ruimtelijke ordening) waren volgens Maes niet bereid medewerking te verlenen aan de uitzending, zo leerde navraag van hem bij de redactie van het tv-programma. "De zoveelste klap in het gezicht van omwonenden."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief