De plek waar nu Haag5 is gebouwd, naast de voormalige Jumbo.
De plek waar nu Haag5 is gebouwd, naast de voormalige Jumbo.

Bewoners Haagweg zitten niet op verkeersdrempels te wachten

  Politiek

BREDA - Het verkeersluw maken van de Haagweg zoals een deel van de bewoners dat in december heeft voorgesteld aan de gemeente, is volgens een ander deel van de bewoners niet nodig.


Aanleiding voor de eerder gevraagde maatregelen zouden de bouwplannen zijn aan de Haagweg 246 en 250, de voormalige Jumbo-locatie. Volgens de briefschrijvers in december ontbreekt een gemeentelijke visie op de verkeersdruk en verkeersafwikkeling op het traject van de Haagweg, gelegen tussen de kruising Vincent van Goghstraat /Ettensebaan enerzijds en de kruising Heuvelstraat-Tuinzigtlaan aan de andere kant.

Zij stellen dat er ook geregeld te hard wordt gereden en dat er door de eerder nieuwbouw in de projecten Spring en Kronenburgwerf en de eerste fase van Haag5 al sprake is van een ‘enorme toename van de verkeersdruk’.

Dat laatste bestrijden de nieuwe briefschrijvers. “Graag roep ik u in herinnering dat een aantal jaar geleden de Jumbo nog in onze straat gevestigd was met een veel grotere verkeersdruk dan nu te verwachten valt. Dit heeft nooit problemen opgeleverd.”

Hun voorstel aan de gemeenteraad is heel kort en bondig: “Graag willen wij de huidige situatie laten voortbestaan.”  Wat hen betreft komen er geen verkeersremmende maatregelen, zoals drempels. “De middenstand in de straat zal daar veel hinder van ondervinden”, verwachten zijn.

Om de ondertekenaars van de eerste brief tegemoet te komen, zou volgens hen een flitscamera ‘een probaat middel kunnen zijn.’FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief