Burgemeester Paul Depla te gast bij Pauw & Jinek de verkiezingen
Burgemeester Paul Depla te gast bij Pauw & Jinek de verkiezingen (Foto: Screenshot NPO Start)

Depla: 'De gedachte dat drugshandel niemand raakt is naïef'

  Politiek

BREDA -  "Het is echt een probleem in Brabant en iedereen ziet het gebeuren." Duidelijke taal van burgemeester Paul Depla, die donderdagavond te gast was bij de talkshow 'Pauw&Jinek: De Verkiezingen'. Tijdens het programma liet Depla zich uit over de drugsproblematiek in Brabant. 


 "Als Brabanders weten we een hoop zaken te noemen waar we trots op zijn, maar als je een paar zaken moet noemen waar we ons eigenlijk wel een beetje voor schamen en kapot aan ergeren dan is dat dat drugscriminelen zo'n beeld van Brabant neerzetten."

Ook minister Grapperhaus van veiligheid & justitie en Hanneke Ekelmans politiechef eenheid Zeeland West-Brabant schoven donderdagavond aan om mee te praten over de drugsproblematiek. "De gedachte dat het niemand raakt is echt een gedachte die een beetje naïef is", aldus Depla over de drugsproblemen in Brabant. "Bij de drugsproblematiek lijkt het alsof er geen echte slachtoffers zijn, maar naar mijn mening is de samenleving steeds meer en meer het slachtoffer van nietsontziende drugscriminelen die zich niets aantrekken van mens en natuur."

Volgens Depla ligt er bij de overheid de verplichting om het goed te organiseren. "Een dancefeest zonder pillen is tegenwoordig ongeveer hetzelfde als een carnaval zonder bier", zegt de burgemeester. Lachend: "En we weten in Brabant dat dat niet gaat werken." Depla vindt dat er als overheid opgetreden moet worden tegen de georganiseerde industrie. "Dat betekent dat we de boeven moeten aanpakken, de winsten moeten afnemen, hun fabriekshandel moeten sluiten en er tegelijkertijd voor moeten zorgen dat er in de samenleving het besef is dat we die strijd alleen maar gaan winnen als we samenwerken."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief