Alfred Arbouw bij zijn afscheid van de Bredase raad en het college.
Alfred Arbouw bij zijn afscheid van de Bredase raad en het college. (Foto: Wijnand Nijs)

Oud-wethouder Arbouw op koers voor Eerste Kamer

  Politiek

BREDA - Oud-wethouder Alfred Arbouw (VVD) lijkt op weg naar een plek in de Eerste Kamer. Arbouw staat op de twaalfde plek bij de VVD voor de Eerste Kamer, de partij zou met de voorlopige uitslag van donderdagmorgen twaalf zetels hebben. 


Arbouw houdt zelf een slag om de arm. "Je mag pas juichen als eind mei de Statenleden hebben gekozen, maar het ziet er goed uit." Arbouw is blij met de uitslag. "Maar het gevoel is toch anders omdat er zo'n radicale omslag heeft plaatsgevonden", verwijst hij naar de winst van Forum voor Democratie. Die partij lijkt net wat meer stemmen te hebben gehad dan de VVD, maar zo ook op twaalf zetels in de Eerste Kamer te komen. "Ik vergelijk het met de opkomst van Pim Fortuyn." Die kwam destijds ook van nul zetels als grote fractie de politiek in.

Voor de VVD'er is het dus nog even afwachten. Op 27 mei kiezen de Statenleden de Eerste Kamer. Half juni volgt de installatie. "Ik ga me nu inlezen en voorbereiden. Als voorwerk zijn de kandidaten ook al uitgenodigd voor een fractievergadering." Het werk in de Eerste Kamer beslaat een dag in de week. "De dinsdag van de vergadering. Daarnaast ben je er nog zo'n halve dag aan kwijt in je eigen tijd", geeft hij aan. "Voor de rest van de week ben ik nog op zoek."   FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief