De beoogde nieuwbouwplannen rondom het Haveneiland en Havenkwartier
De beoogde nieuwbouwplannen rondom het Haveneiland en Havenkwartier (Foto: Gemeente Breda)

Vijf grote Brabantse steden willen meer geld van provincie

  Politiek

BREDA - Eindhoven, Helmond, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Breda roepen de provincie op tot een gezamenlijke investering van minimaal vijfhonderdmiljoen euro. Met dit bedrag moeten onder andere 150.000 extra woningen in Brabant worden gerealiseerd. 


In 'de Stedelijke Agenda BrabantStad 2018-2022' staan de gezamenlijke ambities van de zogenoemde B5-steden. In deze agenda staat onder meer dat de vijf steden willen zorgen voor 150.000 extra woningen in Brabant. Daarbij is het belangrijk dat er gekeken wordt naar aantrekkelijke woon-werkomgevingen. In Breda moet je hierbij denken aan bijvoorbeeld het Havenkwartier en Gasthuisvelden. 

Ook willen de steden zorgen voor goede verbindingen met het openbaar vervoer. Hiermee proberen ze talentvolle jongeren en studenten in Brabant te houden. Dit is, volgens de B5-steden, nodig om de economie in de provincie een boost te geven. 

Verder vinden Eindhoven, Helmond, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Breda het belangrijk dat de leefomgeving van hun inwoners verduurzaamd wordt. In de agenda staat onder andere het streven om te werken aan slimme en duurzame vormen van vervoerssystemen. 

De vijf steden willen deze voornemens realiseren in een hernieuwde samenwerking. Dit gaan zij doen door samen te investeren, nieuwe stedelijke deals met elkaar sluiten en kennis met elkaar delen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief