Foto: Archief

PvdA Breda: Instellen verbod op gebruik lachgas

  Politiek

BREDA - Steeds vaker worden er in de wijken slagroompatronen op straat gevonden, constateert de raadsfractie van PvdA. Deze patronen worden, vooral door jongeren, gebruik als 'lachgas'. Deze ontwikkeling is volgens de PvdA zorgelijk omdat nog onduidelijk is wat de risico's van het gebruik van het lachgas zijn. 


In Oosterhout is het gebruik verboden in de openbare ruimte als de veiligheid of volksgezondheid in het geding komt. PvdA Breda vindt deze Oosterhoutse aanpak interessant en is benieuwd hoe het Bredase college samen met maatschappelijke partners de verkoop en het gebruik van lachgas wil tegengaan.  

In schriftelijke vragen aan het college vraagt PvdA Breda of het risico's voor de volksgezondheid ziet in het gebruik van lachgas. Ook wil de fractie graag weten of het college bekend is met de Oosterhoutse aanpak.

Een jaar geleden wees Novadic-Kentron op de gezondheidsrisico's van het gebruik van lachgas, stelt de PvdA. Tot op heden is er geen wettelijk verbod op lachgas. Uit een handreiking van het Trimbos Instituut blijkt dat het gebruik van lachgas het grootst is in de leeftijdscategorie vijftien tot dertig jaar. De PvdA wil weten van het college of het voornemens is extra aandacht te schenken aan het voorkomen dat deze groep lachgas gaat gebruiken. En zo ja, hoe het college dit wil gaan doen.  

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief